Način pripreme
U odgovarajuću posudu se izmrvi čokolada i istopi se na vodenoj pari.
Ovsene pahuljice se samelju u mlinčiću za kafu ili blenderu da se pretvore u brašno. Semenke suncokreta i laneno seme se takođe blendaju i dodaju u posudu kod ovsenih pahuljica.
Posebno u posudi se umute jaja, u njih se dodaje brašno od ovsenih pahuljica, laneno seme i suncokretovo seme i prašak za pecivo. Sve se dobro izmeša.
Urme se stavljaju u blender sa malo vrele vode i blendaju se dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se i one dodaju u ostale proizvode i meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Gotova smesa se stavlja u odgovarajuću tepsiju sa padajućim dnom, prethodno obloženu papirom za pečenje. Pažljivo se zagladi.
Peče se u umerenoj rerni na 180 stepeni otprilike 30 minuta. Drvenom čačkalicom se proverava da li je kora za tortu gotova.
Za pripremanje krema u posudu se stavlja sitan sir i pavlaka, dobro se mešaju obe smese i na kraju se dodaje i organska istopljena čokolada, organski kakao i med.
Sve se meša dok se ne dobije homogena smesa.
Kada se kora ispeče ostavlja se u kalupu za pečenje i dodaje se krem za tortu.
Drugačija čokoladna torta se ponovo zagladi i stavlja se u frižider na nekoliko sati da se krem stegne.
Naša zdrava čokoladna torta može po želji da se ukrasi čokoladnim suncokretovim semenkama.