Način pripreme
Ovo su ćuftice od peršuna. Nisam stavila jaje, zato što postim, ali Vi možete da ga dodate. Ove ukusne posne ćuftice se spremaju za minuticu definitivno vrede.
A evo i način na koji sam ih napravila. Izblendala sam peršun, kojeg sam prethodno dobro oprala (uključujući i drškice), luk i beli luk. Sipala sam ih u posudu, začinila solju i biberom, dodala sam malkice aleve paprike i ulja. Dobro sam promešala i malo po malo dodala brašna.
Ostavila sam malo brašna u posudicu i nakon što sam oblikovala vegetarijanske ćuftice, uvaljala sam ih u preostalo brašno.
Ispržila sam nekoliko ćuftica za probu i bez da ih dodatno uvaljam u brapno. Dobro su ispale i nisu se raspale. Malo liče na falafele.
Pržila sam na srednjoj vatri u masnoći.
Jela sam sa velikim zadovoljstvom tako što sam uz njih napravila i jednu salatu od krastavaca i paradajza. Ako ne postite, možete da napravite sos od kiselog mleka ili kisele pavlake, belog luka i mirođije.
Ove unikatne ćuftice od peršuna su veoma ukusne i definitivno ih vredi spremiti. U preršun možete da dodate mirođiju, korijander, praziluk, mladi luk... Sve je pitanje ukusa i preferencija.
Ako želite da budu još zdraviji, napravite ih u rerni. U tepsiju stavite papir za pečenje, poređajte ćuftice i pecite ih na srednjoj temperaturi (180 stepeni).
Ukoliko želite da korica zdravih ćuftica bude još hrskavija, uvaljajte ih u prezle ili u kornfleks.