Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Unikatne ćuftice od peršuna

Unikatne ćuftice od peršuna

Krasota v kuhnyataKrasota v kuhnyata
Šegrt
2310190
Unikatne ćuftice od peršuna
Fotografije: Krasota v kuhnyata
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Nisu slučajno unikatne ćuftice od peršuna - prosto nećete pronaći recept za druge toliko ukusne"

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 velika vezica
  • luk - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • ulje - 30 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo su ćuftice od peršuna. Nisam stavila jaje, zato što postim, ali Vi možete da ga dodate. Ove ukusne posne ćuftice se spremaju za minuticu definitivno vrede.

A evo i način na koji sam ih napravila. Izblendala sam peršun, kojeg sam prethodno dobro oprala (uključujući i drškice), luk i beli luk. Sipala sam ih u posudu, začinila solju i biberom, dodala sam malkice aleve paprike i ulja. Dobro sam promešala i malo po malo dodala brašna.

Ostavila sam malo brašna u posudicu i nakon što sam oblikovala vegetarijanske ćuftice, uvaljala sam ih u preostalo brašno.

Ispržila sam nekoliko ćuftica za probu i bez da ih dodatno uvaljam u brapno. Dobro su ispale i nisu se raspale. Malo liče na falafele.

Pržila sam na srednjoj vatri u masnoći.

Jela sam sa velikim zadovoljstvom tako što sam uz njih napravila i jednu salatu od krastavaca i paradajza. Ako ne postite, možete da napravite sos od kiselog mleka ili kisele pavlake, belog luka i mirođije.

Ove unikatne ćuftice od peršuna su veoma ukusne i definitivno ih vredi spremiti. U preršun možete da dodate mirođiju, korijander, praziluk, mladi luk... Sve je pitanje ukusa i preferencija.

Ako želite da budu još zdraviji, napravite ih u rerni. U tepsiju stavite papir za pečenje, poređajte ćuftice i pecite ih na srednjoj temperaturi (180 stepeni).

Ukoliko želite da korica zdravih ćuftica bude još hrskavija, uvaljajte ih u prezle ili u kornfleks.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: