Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukom

Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
21/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Prijatno sa mojim ćufticama od peršuna sa sirom i mladim lukom!"

Potrebni sastojci

  • peršun - 200 g (listovi)
  • mladi luk - 6 strukova
  • mladi beli luk - 4 struka
  • jaja - 2 komada, XL
  • ovčiji sir - 220 g, tvrđi
  • sitni sir - 130 g
  • so - 2 prstohvata
  • prezle - 8 supenih kašika ili dok se ne dobije gusta smesa
  • ulje - za prženje
  • limunovi - 1 komad, za posluživanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravljenje ovih ćuftica od peršuna koristim listove i deo tanjih drški peršuna koji su u gornjem delu grančice.

Mladi luk i mladi beli luk se očiste i krupno iseckaju.

U bokal blendera se stavlja peršun i melje se na srednjim obrtajima.

Dodaju se mladi luk i mladi beli luk, sir, sitni sir i jaja.

Uređaj se ponovo uključuje na više obrtaje kako bi se samlelo i sve homogenizovalo.

Ne treba da se pretvori sasvim u kašu, već da se vide i komadići listova peršuna i luk.

Smesa je u ovoj etapi retka, zbog toga se zgušnjava prezlama - otprilike 8 supenih kašika s vrha.

Nauljenim rukama se oblikuju ćuftice od peršuna i prže se dok ne postanu zlatkaste u jako zagrejanom ulju.

Ćuftice od povrća se vade na papirni ubrus i nakon toga se prebacuju na poslužavnik i garniraju se limun isečenim na četvrtinice i omiljenim sosom po želji.

Prijatno sa mojim ćufticama od peršuna sa sirom i mladim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: