Način pripreme
Za pravljenje ovih ćuftica od peršuna koristim listove i deo tanjih drški peršuna koji su u gornjem delu grančice.
Mladi luk i mladi beli luk se očiste i krupno iseckaju.
U bokal blendera se stavlja peršun i melje se na srednjim obrtajima.
Dodaju se mladi luk i mladi beli luk, sir, sitni sir i jaja.
Uređaj se ponovo uključuje na više obrtaje kako bi se samlelo i sve homogenizovalo.
Ne treba da se pretvori sasvim u kašu, već da se vide i komadići listova peršuna i luk.
Smesa je u ovoj etapi retka, zbog toga se zgušnjava prezlama - otprilike 8 supenih kašika s vrha.
Nauljenim rukama se oblikuju ćuftice od peršuna i prže se dok ne postanu zlatkaste u jako zagrejanom ulju.
Ćuftice od povrća se vade na papirni ubrus i nakon toga se prebacuju na poslužavnik i garniraju se limun isečenim na četvrtinice i omiljenim sosom po želji.
Prijatno sa mojim ćufticama od peršuna sa sirom i mladim lukom!