Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Domaći đevreci od parenog testa

Domaći đevreci od parenog testa

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2203k220
Domaći đevreci od parenog testa2 / 2
18/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
30
"Brzi domaći đevreci za doručak - zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • voda - 2 šolje
  • maslinovo ulje - 1 kašika + dodatno za mazanje ruku
  • so - prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu se sipa voda zajedno sa maslinovim uljem i solju.

Ostavlja se da provri, smanjuje se temperatura ringle i dodaje se brašno odjednom, meša se energično dok se ne stvori lopta testa i odvaja se od zidova šerpe.

U posudicu se sipa malo maslinovog ulja, umaču se ruke u nju u kidaju se lopte testa. Oforme se u fitilj i uvijaju se đevreci.

Stavljaju se u šerpu sa dovoljno ulja za prženje i prže se. Stavljaju se na kuhinjski ubrus da se ocede od masnoće.

Posipaju se susamovim semenom, semenom maka, šećerom ili se serviraju sa slatkom po izbpru.

Domaći đevreci od parenog testa su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: