Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Posni Tjurlju đuveč

Posni Tjurlju đuveč

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Posni Tjurlju đuveč1 / 2
20/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Posni Tjurlju đuveč, koji ćemo probati već danas"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje veličine
  • grašak - 1 komad, iz konzerve, mala
  • bamija - otprilike 150 g
  • boranija - 150 g
  • paradajz - 2 - 3 komada, svež
  • luk - 2 velike glavice
  • tikvice - 2 komada
  • ljute paprike - 1 komad
  • crvene paprike - 2 komada
  • zelene paprike - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Glinena đuvečara za pečenje.

Rerna - 180 stepeni

Paraajz se seče na komade u svom donjem delu i stavlja se u vruću vodu na nekoliko minuta. Vadi se i guli se, seče se na velike kockice.

Tikvica se opere, posuši i viljuškom se prave razrezi po dužini, skidaju se njeni krajevi i seče se na velike kockice.

Patlidžans e seče na velike kockice, bez da se guli. Potrebno je da se prolećni patlidžani ocede da ne bi bili gorki.

Očisti se i boranija, ukoliko ima niti, skidaju se ljuštilicom za povrće.

Luk se očisti i seče se na četvrtine.

Paprike se očiste i seku se na krugove.

U dubokom tiganju sa uljem se proprži luk da bude zlatkast.

Na dno glinene posude se stavlja luk, odozgo patlidžan, tikvica, boranija, paprike i paradajz. Posipa se alevom paprikom. Zaliva se mlazom ulja, dodaje se voda malo ispod povrća.

Peče se na 180 stepeni dok povrće ne bude gotovo, .

Pre serviranja đuveč se posoli solju i sveže mlevenim crnim biberom.

Posni Tjurlju đuveč je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: