Način pripreme
Uberite sveže prolećno zelenilo - zelje, kiseljak, spanać, nanu, peršun i mladi luk. Operite ih dobro i isecite na male komade. U šerpu sa malo ulja ili malo vode (dovoljno da prekrije dno posude) sipajte iseckane listove.
Začinite himalajskom solju i biberom i poklopite poklopcem da omekša. Posle nekog vremena je spremno. Kad se prohladi, promešajte sve sa graškom i jednim jajetom.
Svaku od finih kora za pitu preklopite na pola (sa uske strane) i još jednom u istom pravcu. Dobijenu traku presavijte na 3 jednaka dela. Ako pritisnete pri savijanju, pri rasklapanju – ravni delovi će se sami odvojiti, pa ne treba da sečete kore.
Od svake kore dobijate 6 kvadrata. Uljem premažite okrugle kalupe, koristeći silikonsku četku. Takođe svaki komad kore premažite sa malo ulja. Poređajte u 1 kalup 4 kvadrata kora jedan na drugi, sa krajevima okrenutim u različitim pravcima da ravnomerno prekrijete dno.
Isturene ivice preklopite prema unutra i rasporedite zeleni fil - istu količinu za svaku korpu. Presavijene ivice korpica od kora za pitu premažite uljem i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Spremne su za posluživanje – još tople iz rerne. Korpice sa zeljem brzo nestaju!
Prolećne korpice sa raznovrsnim baštenskim zelenilom, tipičnim za prolećnu sezonu. Hrskavo i ukusno - lagana i zasitna hrana. Zdravo vegetarijansko predjelo!
Fantastično ukusno!