Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Prolećne korpice

Prolećne korpice

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Prolećne korpice
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
20/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Fantastične prolećne korpice - uvek ih nosimo sa nama"

Potrebni sastojci

  • zelje - 20 listova
  • kiseljak - 6 listova
  • nana - 3 struka
  • spanać - 3 šake
  • peršun - 1 šaka, seckan
  • mladi luk - 2 šake, seckan
  • grašak - 3 - 5 kašika
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za premazivanje
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice
  • kore za pitu - 4 komada
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Uberite sveže prolećno zelenilo - zelje, kiseljak, spanać, nanu, peršun i mladi luk. Operite ih dobro i isecite na male komade. U šerpu sa malo ulja ili malo vode (dovoljno da prekrije dno posude) sipajte iseckane listove.

Začinite himalajskom solju i biberom i poklopite poklopcem da omekša. Posle nekog vremena je spremno. Kad se prohladi, promešajte sve sa graškom i jednim jajetom.

Svaku od finih kora za pitu preklopite na pola (sa uske strane) i još jednom u istom pravcu. Dobijenu traku presavijte na 3 jednaka dela. Ako pritisnete pri savijanju, pri rasklapanju – ravni delovi će se sami odvojiti, pa ne treba da sečete kore.

Od svake kore dobijate 6 kvadrata. Uljem premažite okrugle kalupe, koristeći silikonsku četku. Takođe svaki komad kore premažite sa malo ulja. Poređajte u 1 kalup 4 kvadrata kora jedan na drugi, sa krajevima okrenutim u različitim pravcima da ravnomerno prekrijete dno.

Isturene ivice preklopite prema unutra i rasporedite zeleni fil - istu količinu za svaku korpu. Presavijene ivice korpica od kora za pitu premažite uljem i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Spremne su za posluživanje – još tople iz rerne. Korpice sa zeljem brzo nestaju!

Prolećne korpice sa raznovrsnim baštenskim zelenilom, tipičnim za prolećnu sezonu. Hrskavo i ukusno - lagana i zasitna hrana. Zdravo vegetarijansko predjelo!

Fantastično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: