Način pripreme
Odavno se vodi debata o tome da li u kukuruzni hleb treba da se doda šećer ili ne, u zavisnosti od toga u kom delu SAD-a se pravi. Nakon što sam isprobala i testirala obe vrste, koristeći mnogo različitih recepata u mrži u knjigama sa receptima tokom godina, treba da kažem da sam više zavisnik od slatkog kukuruznog hleba.
Ima neštu u hrskavoj kori od maslaca, mekane i vazdušaste unutrašnjosti koja toliko izaziva zavisnot, sa savršenom količinom meda.
Nisu vam potrebna nikakva umeća za pečenje da biste napravili odličan hleb. Potrebna vam je samo posuda, žica za mućenje ili drvena kašika i dobar tiganj od livenog gvožđa. Takođe možete da koristite posedu za pečenje. Ako nemate tiganj od livenog gvožđa, posude za pečenje su isto toliko dobre.
Priprema:
Zagrejte rernu do 200 stepeni i stavite rešetku u sredinu. Blago namažite tiganj od livenog gvožđa od 22-23 cm ili istih veličina kvadratnu posudu za pečenje maslacem i stavite tiganj / tepsiju za rernu kako bi se zagrejalo.
Alternativno za tiganje od livenog gvožđa: zagrejte 1/2 šolje maslaca u vašem tiganju oid livenog gvožđa na šporetu na srednjoj temperaturi dok se ne istopi, isključite toplotu i ostavite maslac da se blago ohladi pre nego što dodate u testo.
U velikoj posudi umutite brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo (ako koristite), sodu i so. Možete da pomešate jednu čašu belog brašna i jednu čašu kukuruznog ili samo kukuruzno.
Napravite udubljenje u centru i dodajte mlaćenicu, med i jaja. Mešajte dobro kako bi se pomešali, nakon čega dodajte blago ohlađen istopljeni maslac. Ponovo pomešajte dok se ne sjedine (nepreterujte.
Pažljivo izvadite vruć tiganj ili tepsiju rerne rukavicama i sipajte testo u vruć tiganj ili tepsiju.
Pecite dok kukuruzni hleb ne počne da se peče, dok dobro ne porumeni. Probajte čačkalicom za zube stavljenom u centar, treba da izađe čista. Ostavite da se ohladi, na otprilike 10 minuta pre sečenja i serviranja.
Savet: Ako nemate mlaćenicu, možete je napraviti sami! Dodajte 1 suenu kašiku belog sirćeta (ili svež limunov sok) u 1 čašu mleka sobne temperature. Pomešajte zajedno i ostavite da odstoji na 5 minuta. Gotova je! Pripremite vašu mlaćenicu kao prvi korak iz ovog recepta.
Američki kukuruzni hleb sa medom je čudesan!