Seoski kukuruzni hleb

26/06/2017
"Garantujemo da će vam se toliko osladiti, da nećete moći da prestanete fa jedete, dok ga ne pojedete celog "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 489
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g belo
  • kukuruzno brašno - 500 g
  • voda - 200 ml topla
  • jogurt - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika ili ulje
  • kvasac - 2 1/4 suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni

Koristi se ravan pleh za pečenje, prekriven papirom za pečenje i posuta kukuruznim brašnom.

Radi se sa mikserom.

U posudu miksera se sipaju suvi sastojci. Na niskoj brzini se dodaje voda, jogurt i mast. Mesi se testo, dok se ne odvoji od ivica posude, da se oblikuje lepa lopta.

Vadimo testo iz posude i prebacimo u namazanu posudu i ostavljamo da nadođe, prekriveno folijom. Nakon toga se oblikuje dug hleb, stavlja se preko papira za pečenje, posutog kukuruznim brašnom, prekriva i ostavlja ponovo da nadođe oko 40-45 minuta.

Rerna se ugreva prethodno oko 30 minuta, na dnu sa posudom vode. Pre nego što se ubaci oblikovan hleb, oštrim nožem se lagano prelazi preko vrha testa, da se napravi nekoliko proreza.

Peče se na 200 stepeni oko 15 minuta i na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Da se proveri da li je hleb gotov - u rerni se diže i ako je lagan znači je dobro pečen.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar