Način pripreme
U malu odgovarajuću posudu sipajte toplu vodu (300 ml) u kojoj umutite kvasac od slanutka.
Dodajte 4-5 supenih kašika kukuruznog brašna i izmešajte kako bi se dobila konzistencija poput boze.
Uvijte krpom i ostavite na toplom na otprilike dva sata.
U veliku posudu stavite ostalo kukuruzno brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte himalajsku so, kurkumu, maslinovo ulje i presovani čen belog luka.
Možete da dodate začine koje volite. Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
Počnite da dodajete u udubljenje nadošlu tečnu smesu. Umesite glatko testo. Ostavite na toplom da nadođe na otprilike sat vremena.
Od dobijenog testa oblikujte kukuruzni hleb ili male hlepčiće.
Stavite u tepsiju podmazanu maslinovim uljem i ostavite da ponovo nadođe.
Pecite na 190°C otprilike 40 minuta dok blago ne porumeni.
Nakon što izvadite tanki kukuruzni hleb sa kurkumom, naprskajte ga hladnom vodom i pokrijte ga krpom.