Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Celo pečeno pile u vatrostalnoj posudi

Celo pečeno pile u vatrostalnoj posudi

Celo pečeno pile u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
23/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Zašto u vatrostalnoj posudi - jer ne želimo da propustimo ni sekund toga kakao se jedno pile pretvara u najukusnije pile na svetu"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • krompir - 4 - 5 komada
  • začin za pile
  • so
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • senf - 1 kašičica
  • med - 1 kašičica
  • kečap - 1 kašičica
  • pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pile.

U posudi pomešajte sve sastojke, beli luk (gnječeni), maslinovo ulje, senf i kečap. Namažite pile sa svih strana.

Oljuštite i isecite krompir. Stavite u posudu za pečenje. Posolite i promešajte sa malo maslinovog ulja.

Stavite pile u sredinu i sipajte pivo.

Zatvorite poklopcem i pecite u hladnoj rerni na 200 stepeni 2 sata. Servirajte pečeno pile toplo.

Celo pečeno pile u vatrostalnoj posudi je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: