Način pripreme
Kupovni kolač se seče na komade po 1 cm i ređa se u podesivi prsten prečnika 26 cm.
Zaliva se zagrejanim mlekom i stavlja se u frižider na sat vremena.
Od očišćenih, opranih borovnica pomešanih sa šećerom se pravi voćni preliv.
Na isti način se priprema i preliv od jagoda i trešanja.
Stavlja se u frižider ili u zamrzivač da se ohlade.
Slatka pavlaka se muti u krem, dodaje se kondenzovano mleko i sitni sir. Muti se kratko dok se ne homogenizuje i smesa se ravnomerno raspoređuje u tri posude.
Bela smesa se pomeša sa jednom kesicom kuahade, pripremljenim prema uputstvu na pakovanju.
Sipa se i izravna po kori kolača.
Stavlja se u frižider na otprilike 20 minuta.
U drugu posudu se dodaje 1/2 preliva od borovnica, muti se dok se ne dobije homogena smesa i dodaje se kuahada i sipa se na stegnuti beli sloj. Ponovo u frižider, sačeka se 20 minuta.
U treću posudu sa smesom od pavlake se dodaje preliv od jagoda i trešanja, meša se i dodaje se treće pakovanje kuahade.
Smesa se sipa na stenuti sloj od borovnica. Svež čizkejk se stavlja u frižider da se stegne.
Poslednji korak je da se zalije drugom polovinom koja je ostala od preliva sa borovnicama.
Dekoriše se svežim borovnicama, jagodama i listićima mente.
Čizkejk sa voćem i kuahadom se stavlja u frižider na 12 sati, nakon čega se skida prsten.