Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pikantna teletina sa lukom

Pikantna teletina sa lukom

Pikantna teletina sa lukom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Znamo šta da pripremimo da vas ugrejemo i nateramo da se osmehnete"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • crni luk - 4 glavice
  • crvena paprika - 1 komad
  • ljuta paprika - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 100 ml
  • ulje
  • biber
  • so
  • krompir pire
  • krompir - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ugrejte ulje. Nasecite meso na zalogaje i stavite ga u tiganj. Čim se zaprži sa jedne strane, okrenite ga i zapržite sa druge.

Sipajte čašu vina i vruću vodu da pokrije meso. Ostavite da se krčka na slaboj vatri dok ne bude gotovo, a ako je potrebno, dolijte vodu.

Čim meso bude gotovo i ostane na masnoći, dodajte naseckani luk, beli luk i paprike i promešajte. Posolite, dodajte biber i pržite dok povrće ne bude gotovo.

Oljuštite, operite krompir i stavite ga da se kuva u posoljenoj vodi. Ocedite krompir, dodajte maslac i zgnječite krompir. Sipajte vruće mleko do željene gustine i promešajte.

U velikom tanjiru stavite deo mesa, pokrijte pireom o odozgo stavite preostalo meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: