Način pripreme
Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite udubljenje. Sipajte unuta vodu, so, sirće i ulje.
Zamesite meko testo. Podelite ga na 6 jednakih deliva, Oformite ih u loptu.
Stavite u posudu za pečenje malo ulja, uvaljajte svaku loptu i poređajte jednu do druge. Uvijte pamučnom krpom i ostavite 30-40 minuta da se opuste.
Uzmite jednu loptu i razvucite je što je moguće tanje dok ne postane prozračna.
Istopite svinjsku mast i pomešajte je sa uljem.
Pospite sa malo masnoće, sira i zatvorite u kvadrat, a pri svakom zatvaranju pospite nove krajeve masnoćom. Ne treba da bide zatvorenih delova testa bez masnoće.
Stavite kvadrat u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Pospite odozgo masnoćom ponovo.
Uradite na isti način i sa ostalim loptama. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu dok ne bude gotova.
Seoska razvučena kvadratna pita je mnogo ukusna, probajte je!