Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Slani eklerčići sa tikvicama

Slani eklerčići sa tikvicama

Slani eklerčići sa tikvicama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"Ako ste u raspoloženju, prepolovite ove male slane eklerčiće i napunite ih ukusnim nadevom od krem sira ili maskarponea"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 150 g
  • voda - 250 ml
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 50 g
  • so - 10 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavite vodu i maslac.

Sačekajte da provri i dodajte brašno sa praškom za pecivo.

Mešajte u ujednačenu smesu.

Sklonite i ostavite da se ohladi.

Dodajte jaja jedno po jedno dok se potpuno ne usvoje. Ostavite kuvano testo da se potpuno ohladi.

Narendajte tikvicu, luk i šargrepu. Ocedite dobro i dodajte u pareno testo. Promešajte dobro.

Pomoću kašike oblikujte male slane eklere u posudi za pečenje, postavljenoj papirom za pečenje, na odstojanju.

Pecite slane eklerčiće sa tikvicama u hladnoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: