Način pripreme
Šnicle od vrata se stavljaju u tiganj sa ugrejanom masnoćom i zaprže se na kratko sa obe strane. Nakon što se izvade posipaju se solju i biberom.
Na dno glinene đuvečare se poređa red svinjskih šnicli. Odozgo se preko njih rasporedi polovina luka, šargarepe i pečuraka očišćenih i isečenih na šajbne. Posipa se sa malo soli i bibera i poređaju se ponovo šnicle.
Odozgo se stavlja ostatak isečenog povrća i kao dodatak cele pečene paradajz-paprike. Ponovo se začinjava povrće.
Šnicle se prelivaju masnoćom od prženja i belim vinom, nakon čega se đuvečara stavlja u hladnu rernu.
Peče se na 220 stepeni oko pola sata, a nakon toga se temperatura smanjuje na 180 stepeni.
Kada je meso gotovo sklanja se poklopac i jelo se posipa narendanim kačkavaljem.
Dopeče se dok se ne istopi kačkavalj.