Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Krhka svinjetina u đuvečari

Krhka svinjetina u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Krhka svinjetina u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ako imate dve đuvečare, obavezno u obe spremite krhku svinjetinu u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada, od vrata
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 250 g
  • paradajz - paprika - 6 komada, pečena
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • biber
  • ulje
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od vrata se stavljaju u tiganj sa ugrejanom masnoćom i zaprže se na kratko sa obe strane. Nakon što se izvade posipaju se solju i biberom.

Na dno glinene đuvečare se poređa red svinjskih šnicli. Odozgo se preko njih rasporedi polovina luka, šargarepe i pečuraka očišćenih i isečenih na šajbne. Posipa se sa malo soli i bibera i poređaju se ponovo šnicle.

Odozgo se stavlja ostatak isečenog povrća i kao dodatak cele pečene paradajz-paprike. Ponovo se začinjava povrće.

Šnicle se prelivaju masnoćom od prženja i belim vinom, nakon čega se đuvečara stavlja u hladnu rernu.

Peče se na 220 stepeni oko pola sata, a nakon toga se temperatura smanjuje na 180 stepeni.

Kada je meso gotovo sklanja se poklopac i jelo se posipa narendanim kačkavaljem.

Dopeče se dok se ne istopi kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: