Način pripreme
Pomešajte parmezan sa majčinom dušicom i podelite smesu na dva dela. U jedan deo dodajte brašno, so i maslac prethodno iseckan na kockice. Rukama gnječite maslac sa brašnom dok se ne dobiju mrve.
Dodajte jaje i hladnu vodu i umesite testo. Ako je preterano suvo, dodajte malo vode. Testo stavite na 15 minuta u frižider.
Kada se ohladi, na nabrašnjenoj površini razvijte testo u oblik kruga. Krug treba da bude veći od kalupa za pečenje, jer treba da ima bordove.
Stavite testo u kalup i lepo ga pokrijte zajedno sa rubovima. Isecite višak testa. Stavite kalup u frižider na 30 minuta, da se testo ohladi.
U međuvremenu napravite nadev tako što pomešate izgnječeni sir, umućena jaja, pavlaku, iseckani peršun i polovinu odvojenog parmezana sa majčinom dušicom. Lepo izmešajte smesu i posolite po ukusu.
Isecite čeri paradajz na polovine.
Zapecite hladni slani tart na 15 minuta na 190°C, tako što ste pre toga dno izbockali viljuškom da se ne bi podizao. Sipajte smesu sa sirom i poređajte čeri paradajz.
Odozgo pospite susamom ili drugom vrstom semena po želji. Ponovo zapecite na 30 minuta na 180°C.
Tart sa sirom i paradajzom je gotov.