Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slani Tart»Tart sa sirom i paradajzom

Tart sa sirom i paradajzom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Tart sa sirom i paradajzom3 / 3
07/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Odličan tart sa sirom i paradajzom, u kom će svi ukućani uživati"

Potrebni sastojci

  • Sastojci za testo
  • parmezan - 100 g
  • belo brašno - 200 g
  • maslac - 125 g, hladni
  • jaja - 1 komad
  • majčina dušica - 1 supena kašika, sveža
  • voda - 1 - 2 supene kašike, hladna
  • Sastojci za nadev
  • čeri paradajz - 250 g
  • sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • peršun - 1 supena kašika, iseckan
  • majčina dušica - 1 supena kašika, iseckana
  • susam - za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte parmezan sa majčinom dušicom i podelite smesu na dva dela. U jedan deo dodajte brašno, so i maslac prethodno iseckan na kockice. Rukama gnječite maslac sa brašnom dok se ne dobiju mrve.

Dodajte jaje i hladnu vodu i umesite testo. Ako je preterano suvo, dodajte malo vode. Testo stavite na 15 minuta u frižider.

Kada se ohladi, na nabrašnjenoj površini razvijte testo u oblik kruga. Krug treba da bude veći od kalupa za pečenje, jer treba da ima bordove.

Stavite testo u kalup i lepo ga pokrijte zajedno sa rubovima. Isecite višak testa. Stavite kalup u frižider na 30 minuta, da se testo ohladi.

U međuvremenu napravite nadev tako što pomešate izgnječeni sir, umućena jaja, pavlaku, iseckani peršun i polovinu odvojenog parmezana sa majčinom dušicom. Lepo izmešajte smesu i posolite po ukusu.

Isecite čeri paradajz na polovine.

Zapecite hladni slani tart na 15 minuta na 190°C, tako što ste pre toga dno izbockali viljuškom da se ne bi podizao. Sipajte smesu sa sirom i poređajte čeri paradajz.

Odozgo pospite susamom ili drugom vrstom semena po želji. Ponovo zapecite na 30 minuta na 180°C.

Tart sa sirom i paradajzom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: