Način pripreme
Slanina se sitno isecka i izmeša se sa mlevenim mesom i začinima. Paprike se pune i ređaju se u nauljenu tepsiju. Sipa se voda koliko je potrebno da pokrije dno, i peku se na 200°C dok se ne dobije prijatna boja.
Pirinač:
U dubokoj posudi se proprži jedna glavica sitno iseckanog kromid luka. Dodaje se 1 šolja pirinča i čim blago promeni svoju boju, sipaju se 3 šolje vruće vode.
Iscedi se nekoliko kapljica soka od limuna i začinjava se crnim biberom i solju.
Kada provri, zatvara se čvrsto, skida se sa ringle i ostavlja se dok pirinač ne upije vodu.
Paradajz sos:
Paradajz se izrenda i proprži na slaboj vatri dok voda ne ispari.
Malo pre nego što se skine sa vatre, dodaje se iseckani beli luk, so i peršun.
Punjene paprike se stavljaju na paradajz sos i poslužuju se sa pirinčem.
Paprike punjene mlevenim mesom i slaninom u paradajz sosu su mnogo ukusne.