Način pripreme
Mikserom počnite da mutite belanca. Kada počnu da se zgušnjavaju, postepeno dodajte šećer. Umutite u čvrst sneg.
U posudi pomešajte mleko i ulje, dodajte brašno i mešajte viljuškom. U ovu smesu stavite deo umućenih belanaca i izmešajte špatulom.
Prebacite smesu sa brašnom u ostala belanca i mešajte špatulom dok se ne dobije homogena smesa.
Tepsiju rerne obložite papirom, sipajte smesu i ravnomerno je raširite. Pecite u zagrejnaoj rerni na 160°C 15 minuta.
Okrenite koru zajedno sa papirom na drugi list papira u pažljivo odstranite gornji list.
Umutite pavlaku sa šećerom u prahu i delom nje namažite ohlađenu koru. Po dugačkoj strani gusto naređajte 5 komada pomorandži, oguljenih i dobro oguljenih od belih delova, tako što ste ih blago izravnali sa oba kraja.
Pomoću papira uvijte u čvrst rolat. Zatvorite papirom kao bombonu i stavite u frižider na sat vremena.
Skinite papir i nanesite ostalu pavlaku na sladak rolat.
Pospite korom od pomorandže vaš rolat sa pomorandžama.
Umeto pomorandže kao voća možete koristiti kivi ili mandarine.