Način pripreme
Zagrejte malo svežeg mleka do umerene temepraturi i istopite kvasac u njemu dodavajući šećer i 1-2 supene kašike brašna. Ostavite kvasac da se aktivira na toplom. U duboku posudu stavite brašno sa solju.
Dodajte aktivirani kvasac, drugi deo mleka (takođe blago zagrejan) i ulje. Umesite meko testo i stavite ga u posudu podmazanu ulje i pokrijte krpom. Ostavite testo da nadođe na 40 minuta na toplom.
Kada je nadošlo, razvijte testo u pravougaonik ili krug otprilike pola cm debljine na nabrašnjenoj površini i isecite trouglove. U široki deo svakog trougla stavite malo nadeva od umućenog jajeta i sira.
Uvijte kiflice pritiskajući krajeve da nadev ne bi iscureo. Stavite gotove kiflice u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavite na 15 minuta da nadođu.
Namažite umućenim drugim jajetom i ukrasite semenkama bundeve ili drugim semenom po želji.
Pecite gotove kiflice u zagrejanoj rerni na 180 C otprilike 30 minuta ili dok ne porumene.
Cvetne kiflice su mnogo ukusne.