Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Dečija torta Mini Maus

Dečija torta Mini Maus

Dečija torta Mini Maus
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
13/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Svako dete zaslužuje tortu sa svojim omiljenim animacionim junakom, a ova je posebno za one koji vole Miki Mausa"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • kafa - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice, s vrha
  • kakao - 1 supena kašika
  • vanila - 1 komad
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • sirće - 1/2 kašičice
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • limunov sok - nekoliko kapljica
  • crvena boja
  • so - prstohvat
  • za krem
  • pavlaka - 100 ml
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • krem sir - 100 g
  • za premazivanje torte
  • pavlaka - 200 ml
  • crna čokolada - 150 g
  • fondan - za figurice
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite ganaš za tortu prethodnog dana tako što zagrejete pavlaku i izmrvite crnu čokoladu.

Sačekajte da se čokolada dobro istopi i stavite u frižider. Ujutru ga izvadite i umutite mikserom.

Pomešajte u jednoj posudi sve suve sastojke, osim sode. U drugoj posudi umutite jaje, zajedno sa šećerom da se dobije vazdušast krem.

Dodajte ulje u tankom mlazu bez prestajanja sa mešanjem, a zatim i sveže mleko sa kapljicama limunovog soka i kafe.

Stavite sodu, ugašenu u sirćetu. Dodajte postepeno i suve sastojke, na kraju kapljice crvene boje u smesu. Sipajte smesu u tepsiju sa padajućim dnom, obloženu papirom za pečenje.

Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta. Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi. Rasecite kroz polovinu gotovu koru i odvojte.

Napravite krem tako što umutite pavlaku zajedno sa šećerom, a zatim pomoću silikonske špatule dodajte i krem sir. Sastavite obe kore sa kremom od pavlake.

Premažite gotovim ganašem. Zalepite fondan odozgo i ukrasite tortu po želji.

Kalup za tortu je prečnika 18 cm.

Dečija torta Miki Maus je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: