Način pripreme
Prvo napravite kolač tako što razbijete jaja u posudu i dodate šećer. Mutite mikserom dok se ne dobije vazdušast krem i dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Dodajte ulje, sipajući u tankom mlazu i ne prestajući sa mešanjem mikserom, ali na slabijem stepenu. Stavite šargarepe, a zatim sve suve sastojke, orašaste plodove itd. Sačekajte da se sve pomeša i isključite.
U drugu posudu stavite krem sir, šećer, vanilu, brašno i razbijte jaje. Kratko mutite mikserom, koliko je potrebno da se sve pomeša i da nema grudvica.
Podmažite kalup za kolač, a zatim stavite i 1 supenu kašiku brašna. Pospite sve delove ravnomerno.
Sipajte polovinu smese za kolač. Odozgo stavite celu belu smesu (čizkejk), a na nju ostalu smesu za kolač.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.
Kolač od šargarepe sa Čizkejk nadevom je odličan!