Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Krompir janija sa teletinom Vajsbrat

Krompir janija sa teletinom Vajsbrat

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Krompir janija sa teletinom Vajsbrat
Fotografije: marcheva14
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Da li nam se čini ili nikada nismo jelo toliko ukusno teleće meso?"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, Vajsbrat
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 1 vezica
  • šargarepa - 2 komada
  • zelena paprika - 1 komad
  • celer - 1 kriška
  • paradajz - 2 komada, narendan
  • krompir - 500 g
  • ljute paprike - 1 komada, suva čili paprika
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, dimljena
  • biber - miks
  • maslinovo ulje + grudva maslaca
  • peršun
  • nana - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvano je u ekspres loncu.

Teletina se seče na jednake okrugle kolutove i kuva se u ekspres loncu oko 40 minuta ili dok se potpuno ne skuva. Izvadi se i bujon se sačuva.

Lonac se pere, suši i sipa se maslinovo ulje, dodaju se usitnjen luk, šargarepa isečena po dijagonali, zelena paprika na kocke, suva čili paprika (usitnjena), celer (usitnjen), so, miks bibera i ostavljaju se da se izdinstaju i da povrće omekša. Dodaje se i dimljena aleva paprika.

Dodaje se skuvano meso, meša se da upije aromu povrća i dodaje se narendan paradajz. Dodaje se krompir, isečen na velike parčiće, i preliva se bujonom od mesa.

Ostavlja se da se kuva na umerenoj ringli oko 15 minuta. Nakon što je janija potpuno skuvana, dodaje se i grudva maslaca za dodatnu aromu.

Krompir janija se posipa usitnjenim peršunom i nanom.

Krompir janija sa teletinom Vajsbrat je mnogo ukusna.

Beleška: Vajsbrat po obliku podseća na teleći bonfile. To je najkrhkiji i ukusni deo telećeg mesa. Sva jela sa Vajsbratom su lagana i aromatična.

Uvek se seče na šire okrugle kolutove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: