Način pripreme
Pripremite plodove ribizle tako što odvojite zrna od grozda (pažljivo, da ih ne biste zgnječili). Operit eplodove i veoma dobro ih procedite, skoro suvi da budu.
Pasirajte plodove u blenderu i kroz cediljku procedite smesu tako što je pomoću kašike pritiskate kako biste odvojili sok ploda.
Na 200 ml sveže oceđenog soka dodajte 250 g šećera, izmešajte dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sipajte smesu u oprane i posušene tegle i zatvorite njihove poklopce rukom.
Čuvajte na hladnom mestu u frižideru.
Tako pripremljeni zdravi žele je ne sam ukusan desert, nego će i ojačati imunološki sistem tokom jeseni i zime.
Možete koristiti žele za vreme prehlade. Prilikom izbora ove tehnologije - bez kuvanja, u proizvodu će ostai više korisnih materija i vredi da ih čuvate u frižider do proleća.
Pogledajte još recepata za slatko do ribizli.