Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Pileće zapečeno jelo sa krompirom i pečurkama

Pileće zapečeno jelo sa krompirom i pečurkama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileće zapečeno jelo sa krompirom i pečurkama
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukusno seosko zapečeno jelo - u njemuima svega i zato je omiljeno svima u kući"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, od bataka (mogu i grudi)
  • krompir - 5 komada, veliki
  • paradajz - 3 komada, srednje veličine
  • pečurke - 6 komada, velike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • majonez - 300 g
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • majčina dušica - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, posušite i isecite pileće meso na male kockice.

Pospite crnim biberom, majčinom dušicom, solju po ukusu i izmešajte.

Sitno iseckajte luk, paradajz i pečurke na male kockice. Ogulite i isecite krompir na tanke kriškice, stavite ih u posudu sa hladnom vodom.

U tiganju propržite pileće meso na kratko. Dodajte luk i pečurke, propržite na otprilike 10 minuta i skinite tiganj sa ringle.

Pripremite sos, njime namažite krompir.

U posudu dodajte majonez i izrendajte očišćene i oprane čenove belog luka, dobro izmešajte.

Tepsiju namažite uljem i na dno rasporedite polovinu kriškica krompira.

Namažite polovinom sosa i na njega rasporedite kockice paradajza.

Sledi pileće meso, tako što ravnomerno rasporedite, a preko njega rasporedite preostale kockice paradajza.

Na njega poređajte ostale kriškice krompira, njih namažite ostalim sosom.

Stavite tepsiju sa ukusnim zapečenim jelom u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite dok se ne dobije zlatasta boja odozgo, otprilike 40-50 minuta.

Prijatno sa mojim pilećim zapečenim jelom sa krompirom i pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: