Način pripreme
Šolja crvenog sočiva se preliva u šerpi sa 3 šolje vruće vode i ostavlja se dok blago ne nabubri, ostavlja se tokom jedne noći.
Sledećeg dana se dobro ocedi. Sipa se iz dva puta u secka i melje se dok se ne dobije gusta smesa da nema celih zrna.
Sipa se u posudu, dodajemo jaja, so po ukusu, isečen peršun, biber, ulje i kiselo mleko sa praškom za pecivo umućenim da naraste.
Na kraju dodajemo kukuruzno brašno Meša se viljuškom i ručnim mikserom se pasira u glatku smesu.
U mali pravougaoni kalup za kolač na papir za pečenje sipamo smesu.
Pečemo slani kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30-40 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Izvadi se hleb, sačeka se malo da se ohladi i iseče se.
Jedemo hleb sa crvenim sočivom u svako doba - toliko je ukusan i zdrav!
Prijatno!