Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa svinjskim mesom, pečurkama i paprikama

Kavarma sa svinjskim mesom, pečurkama i paprikama

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Kavarma sa svinjskim mesom, pečurkama i paprikama
Fotografije: Gabriela
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Obožavamo kavarmu, a ova kao da nam namiguje, da li je i kod vas tako"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • paprika - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 200 ml, pasiran ili 1 kašika, pasta od paradajza
  • uje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite meso na porcione parčiče po vašoj želji. Začinite solju i biberom.

Luk i pečurke isecite na polumesece, a paprike - na kolutove. Čenove belog luka izgnječite i isecite na sitno.

U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte masnoću i dodajte povrće da se dinsta nekoliko minuta.

Dodajte nakon kratkog vremena i svinjsko meso. Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta, dok meso ne uhvati lepu braon koricu.

Pospite brašnom i promešajte kratko, nakon toga dodajte paradajz i malo vode.

Začinite začinima i ostavite tako sve da se krčka na slaboj vatri. Da ne bi bila kisela svinjska kavarma dodajte malo šećera ili meda.

Svinjetina sa pečurkama se kuva dok ne bude gotova na slaboj vatri.

Po želji možete da dokuvate kavarmu sa svinjskim mesom, pečurkama i paprikama u rerni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: