Način pripreme
Očistite i isecite meso na porcione parčiče po vašoj želji. Začinite solju i biberom.
Luk i pečurke isecite na polumesece, a paprike - na kolutove. Čenove belog luka izgnječite i isecite na sitno.
U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte masnoću i dodajte povrće da se dinsta nekoliko minuta.
Dodajte nakon kratkog vremena i svinjsko meso. Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta, dok meso ne uhvati lepu braon koricu.
Pospite brašnom i promešajte kratko, nakon toga dodajte paradajz i malo vode.
Začinite začinima i ostavite tako sve da se krčka na slaboj vatri. Da ne bi bila kisela svinjska kavarma dodajte malo šećera ili meda.
Svinjetina sa pečurkama se kuva dok ne bude gotova na slaboj vatri.
Po želji možete da dokuvate kavarmu sa svinjskim mesom, pečurkama i paprikama u rerni.
Prijatno!