Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Glazure»Hladni toping od jagoda

Hladni toping od jagoda

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Hladni toping od jagoda2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
"Raskošni preliv od jagoda za vaše deserte, kolače i domaći sladoled!"

Potrebni sastojci

  • jagode - 2 šolje, naseckane
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • vanila - 1 kašičica
  • šećer - 1/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte iseckane jagode i šećer u malu šerpu. Sipajte oko 1/3 šolje vode, zagrejte i kuvajte dok se smesa ne redukuje, povremeno mešajući.

Pomešajte skrob sa 2 kašike vode i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Sipajte smesu u jagode, promešajte i nastavite da kuvate još 4-5 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte vanilu.

Ohladite preliv i ako želite možete ga ispasirati u pire da postane gladak ili ga ostavite kakav jeste.

Poslužite uz palačinke, voćnu salatu ili sladoled.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: