Način pripreme
Teleće meso se seče na krupne komade, posipa se solju i crnim biberom i prži se sa malo ulja, dodaju se naseckane šargarepe i luk.
Prebacuje se u šerpu, sipaju se tri čaše vode i dinsta se sa zatvorenim poklopcem. Kada meso omekne, ostavlja se da se ohladi i seče se na tanke komade poporečno na vlakna.
Bujon od dinstanja se procedi tako što se deo njega sipa u čašu zajedno sa želatinom i ostavlja se da nabubri na otprilike 20 minuta.
Kada želatin nabubri, pomeša se sa proceđenim bujonom i zagreva se na vodenoj pari dok se želatin u potpunosti ne istopi.
U tepsiju ili drugu odgovarajuću posudu se sipa na dno malo želiranog bujona i ostavlja se da se stegne na hladnom mestu.
Nakon toga se odozgo stavlja komad kuvanog mesa, zaliva se bujonom, tepsija se pokriva folijom za sveže čuvanje i stavlja se u frižider. Kada se ohladi i stegne, seče se na zalogaje.
Zalogaji se poslužuju u tanjiru ili poslužavniku, garnirani povrćem po izboru.
Teleći zalogaji su gotovi.