Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Paradajz sa maslinovim uljem i ruzmarinom

Paradajz sa maslinovim uljem i ruzmarinom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Paradajz sa maslinovim uljem i ruzmarinom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
2
"Pečeni paradajz je nešto jedinstveno... i serviran na kriškama prepečenog hleba sa malo sira - magija!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg (mesnatiji, na primer, sorta Roma)
  • ruzmarin - 1 veza
  • beli luk - 15 čenova
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz i isecite ga na četvrtine. Uklonite semenke. Po želji možete lagano blanširati paradajz i prethodno ga oljuštiti od korice.

Poređajte paradajz na pleh obložen aluminijumskom folijom.

Posebno napravite marinadu tako što ćete u posudu sa maslinovim uljem dodati seckani ruzmarin i izgnječeni beli luk.

Paradajz dobro poprskajte marinadom i posolite.

Pecite ga u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 3-4 sata ili dok se ne osuše.

Recept prilagođen od Joli.

Paradajz sa maslinovim uljem i ruzmarinom je odličan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: