Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom
Вкусни бутер розички със зелена плънка
bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom

Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom

ZoritsaZoritsa
Početnik
671704k125
Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom
Fotografije: Zoritsa
1 / 6
12/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Prolećna iskušenja sa lisnatim testom I vi možete pokazati svojoj babi ovo-ono"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (500 g)
  • spanać - 500 g (zamrznut)
  • kiseljak - 10 strukova
  • mladi luk - 1 struk
  • mladi beli luk - 1 struk
  • mirođija - 1 kašičica
  • ljute paprike - 2 komada, osušene ili sveže
  • pavlaka za kuvanje - 1/2 šolje
  • so
  • crni biber
  • kumin
  • seme slačice
  • jaja - 1 komad, samo žumance za premazivanje
  • maslac - 3 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • laneno seme - 1 supena kašika
  • susam - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte maslac i redom dodajte naseckani mladi luk, beli luk, kiseljak i na kraju spanać oceđen od viška vode. Ostavite da se dinstaju i malo omekšaju uz neprestano mešanje.

Kada voda malo ispari dodajte pavlaku za kuvanje, ostavite još 5 - 10 minuta na vatri da se zgusti i dodajte u smesu mirođiju, mlevenu slačicu, so, crni biber, kumin i izmrvljene ili sitno naseckane ljute papričice.

Ostavite sa strane nadev da se u potpunosti ohladi.

Ako je testo zamrznuto, ostavite ga na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Blago ga razvijte oklagijom i nasecite ga namočenim nožem na jednake kvadrate.

U svaki kvadratić stavite po jednu supenu kašiku nadeva. Četkicom namažite vodom krajeve kvadratića kako bi se zalepio.

Rukama zatvorite testo i oblikujte kao ružice. Prebacite ružice u tepsiju na papir za pečenje. Pomešajte žumance jajeta i ulje, dobro izmešajte i četkicom namažite buhtlice.

Pitice od lisnatog testa obilno namažite susamom i lanenim semenom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom ili na 200 ako je bez, na srednjoj rešetci na otprilike 8 do 10 minuta dok ne porumene.

Pitice možete poslužiti kako tople, tako i ohlađene.

Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: