Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom

Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom

ZoriZori
Guru
7292375k214
Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom
Fotografije: Zori
2 / 7
12/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Prolećna iskušenja sa lisnatim testom I vi možete pokazati svojoj babi ovo-ono"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (500 g)
  • spanać - 500 g (zamrznut)
  • kiseljak - 10 strukova
  • mladi luk - 1 struk
  • mladi beli luk - 1 struk
  • mirođija - 1 kašičica
  • ljute paprike - 2 komada, osušene ili sveže
  • pavlaka za kuvanje - 1/2 šolje
  • so
  • crni biber
  • kumin
  • seme slačice
  • jaja - 1 komad, samo žumance za premazivanje
  • maslac - 3 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • laneno seme - 1 supena kašika
  • susam - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte maslac i redom dodajte naseckani mladi luk, beli luk, kiseljak i na kraju spanać oceđen od viška vode. Ostavite da se dinstaju i malo omekšaju uz neprestano mešanje.

Kada voda malo ispari dodajte pavlaku za kuvanje, ostavite još 5 - 10 minuta na vatri da se zgusti i dodajte u smesu mirođiju, mlevenu slačicu, so, crni biber, kumin i izmrvljene ili sitno naseckane ljute papričice.

Ostavite sa strane nadev da se u potpunosti ohladi.

Ako je testo zamrznuto, ostavite ga na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Blago ga razvijte oklagijom i nasecite ga namočenim nožem na jednake kvadrate.

U svaki kvadratić stavite po jednu supenu kašiku nadeva. Četkicom namažite vodom krajeve kvadratića kako bi se zalepio.

Rukama zatvorite testo i oblikujte kao ružice. Prebacite ružice u tepsiju na papir za pečenje. Pomešajte žumance jajeta i ulje, dobro izmešajte i četkicom namažite buhtlice.

Pitice od lisnatog testa obilno namažite susamom i lanenim semenom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom ili na 200 ako je bez, na srednjoj rešetci na otprilike 8 do 10 minuta dok ne porumene.

Pitice možete poslužiti kako tople, tako i ohlađene.

Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: