Način pripreme
Prvo pripremamo koprivu - očišćenu, opranu i poparenu, a nakon toga odmah u hladnu vodu, sitno iseckanu. U nju dodajemo isečena pera luka i šolju kuvanog pirinča.
Ja sam stavila šaku i po u vrelu i posoljenu vodu, kad bude gotovo operemo hladnom vodom. Sve pomešamo sa pola kašičice soli.
Jaja i mrvljeni sir pomešamo u posudi. Maslac rastopimo. Možemo koristiti i ulje.
Kore su debele i koristim po jednu. Namažemo maslacem i stavljamo zeleni nadev, a nakon toga posipamo smesom od jaja i sira.
Uvijamo u rolat i poređamo u pleh, namazan maslacem.
Kad potrošimo kore, namažemo preostalim maslacem i umućenim jajetom.
Pečemo pitu sa koprivom na 180 stepeni. Ja sam stavila u hladnu rernu i potrebno je bilo oko 45 minuta.
Uvijenu pitu pokrivamo krpom dok se ne ohladi i nakon toga serviramo sa ajranom.
Pita sa koprivom i pirinčem je gotova.