Način pripreme
Prosejte brašno, prašak za pecivo i cimet u duboku posudu.
U njih, uz mešanje, dodajte kafu i žumanca umućena sa šećerom i maslacem, koja ste prethodno odvojili od belanaca.
Umutite belanca sa šećerom u prahu i dodajte ih u smesu.
Na kraju dodajte bundevu i dobro promešajte drvenom kašikom.
Smesa će biti prilično gusta, ali to ne bi trebalo da vam smeta.
Sipajte smesu u pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Proveravajte čačkalicom stepen spremnosti kolača.
Gotov kolač ostavite 10-15 minuta u ugašenoj rerni.
Zatim otvorite rernu i pustite da se kolač od bundeve potpuno ohladi.
Okrenite na poslužavnik i obilno pospite šećerom u prahu.
Bio je to prvi put da sam pravio kolač od bundeve sa nes kafom, ali mi se jako dopao i sigurno ću ga ponovo praviti.