Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa artičokom, tunjevinom i šunkom

Pica sa artičokom, tunjevinom i šunkom

ZoriZori
Guru
8932865k
Pica sa artičokom, tunjevinom i šunkom
Fotografije: Zori
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Da li vam je dosadila uobičajena domaća pica? Probajte ove ideje i uživaćete u novom i neverovatnom ukusu!"

Potrebni sastojci

  • testo za picu - 300 g
  • tunjevina - 180 g, file iz konzerve u maslinovom ulju
  • šunka - 180 g, slajs
  • artičoka - 4 - 5 glavica
  • paradajz pasta - 1/2 šolje
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 komada
  • paprike - 3 komada, pečene, marinirane, zelene
  • kačkavalj - 160 g
  • masline - 1 šaka
  • bosiljak - 3 - 4 prstohvata, suvi
  • origano - 2 - 3 prstohvata, suvi
  • so
  • brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se razvija na nabrašnjenoj radnoj površini. Od testa možete napraviti jednu veliku porodičnu picu ili dve manje.

Prebacujemo u nauljenu i nabrašnjenu tepsiju.

Pomešamo paradajz pastu sa malo maslinovog ulja iz konzerve sa tunjevinom i premazujemo picu tako što se na kraju ostavljaju dva prsta rubića koje mora ostati nenamazano.

Ravnomerno raspoređujemo po pici šunku u slajsovima, tinjevinu, glavice artičoke naseckane na krupne komade, kisele krastavčiće naseckane na trake i pečene marinirane zelene paprike, izrendani kačakvalj i cele masline.

Posipamo izmrvljenim suvim začinima - origano i bosiljak po ukusu, zalivamo mlazom maslinovog ulja, ostalom konzervom tunjevine i ubacujemo picu u prethodno zagrejanu rernu na maksimum, na srednju rešetku i uključeni ventilator.

Peče se dok ne bude gotovo, dok ne postane hrskava po krajevima - u mom slučaju otprilike 15 minuta, na temperaturi rerne od 240 stepeni.

Pica se seče na porcione komade i servira se vruća sa dobro ohlađenim pivom ili belim vinom.

Pica sa artičokom, tunjevinom i šunkom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: