Način pripreme
Krompir se opere, oguli i nascka na tanke kolutove.
Mleveno meso se stavlja u posudu, dodaje se sitno naseckan luk, jaje, hleb natoljen u vodi, prezle i polovina začina. Umesi se mleveno meso i ostavlja se da odstoji 30 minuta u frižider, pokriveno streč folijom.
Krompir se stavlja u posudu, dodaje se ulje, ostali začini, lepo se izmeša i prebacuje se u okruglu tepsiju.
Nakon što je mleveno meso odstajalo 30 minuta u frižideru, od njega se oblikuje ćufte navlažnjenim rukama.
Ređa se preko krompira, dodaje se jedna čaša vode, tepsija se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja se u rernu, prethodno ugrejanu na 180°C.
Prvih 30 minuta se peče sa folijom, posle se ona skida i ukusne ćufte se dodatno peku dok ne budu gotove.
Neka vam je slatko sa mojim ćuftama sa krompirom u rerni!