Način pripreme
Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo vodom, dodajemo jedan prstohvat soli i nekoliko kapljica ulja/maslinovog ulja i stavljamo da se kuva. Za to vreme u blenderu ili multipraktiku sameljemo filete ribe.
Kad krompir bude gotov ocedimo ga od vode i izgnječimo na pire. U krompir dodajemo i mlevenu ribu. Lepo promešamo. Nakon toga dodajemo navedene začine po ukusu i ponovo promešamo. U posebnoj posudi umutimo jaje, a u plitkom tanjiru pomešamo brašno, univerzalni začin i susam.
Od smese sa krompirom i ribe oblikujemo ćuftice, nakon toga uvaljamo u umućeno jaje i brašno, začin i susam. Maslinovo ulje stavljamo da se ugreje. Pre nego što stavimo ćuftice da se prže u maslinovom ulju pritiskamo lagano rukama da se spljeskaju.
Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Nakon toga vadimo i stavljamo u tanjir sa salvetom da se ocedi višak masti.