Način pripreme
Izvadite mesnati nadev iz omotača kobasica. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.
Dodajte mleveno meso od kobasica i pržite i pritiskajte špatulom dok se ne pretvori u mrve, otprilike 10 minuta. Dodajte prethodno naseckani luk i beli luk. Dobro izmešajte i pržite dok ne omekšaju ili otprilike 5-7 minuta.
Dodajte paradajz pire, mešajte i kuvajte 2 minute. Dodajte paradajz u kockicama. Kuvajte otprilike 15 minuta dok tečnost malo ne ispari.
U međuvremenu napravite palentu tako što stavite bujon u šerpu da provri. Kada provri smanjite ringlu na umerenu do slabu i počnite da dodajete po malo griza, neprestano mešajući.
Kuvajte uz neprestano mešanje otprilike 10 minuta ili dok se palenta ne zgusti i ne skuva. Dodajte paremazn i ponovo izmešajte.
Dodajte kiselu pavlaku i maslac. Mešajte dok se ne istopi. Servirajte palentu u dubokom tiganju i na nju ragu sa kobasicama.
Parmezan palenta sa raguom sa kobasicama je veoma ukusna.