Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Prolećna salata šafrani

Prolećna salata šafrani

ZoriZori
Guru
8932865k
Prolećna salata šafrani5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Zdrava, hrskava i veoma, veoma, veoma ukusna - ko može da odoli ovoj prolećnoj salati"

Potrebni sastojci

  • spanać - 2 šake
  • šargarepe - 2 komada
  • crvena cvekla - 1 komad, marinirana
  • čeri paradajz - 10 komada
  • masline - 10 komada, crne
  • beli luk - 1 čen
  • suncokretove semenke - 2 supene kašike, oguljene
  • mladi luk - 1 vezica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • po želji za ukras
  • kukuruzni čips - 10 komada, u kornetu
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać, mladi luk, čeri paradajz i šargarepa se operu i ocede od vode. Jedna šargarepa i cvekla se narendaju na krupnije rende ili se seku na male kockice.

Čeri paradajz se seče na polovinice ili četvrtinice u zavisnosti od njihove veličine. Čen belog luka se presuje, mladi luk se sitno nasecka, spanać se iskida ili nasecka. Masline se očiste od koštica i naseckaju se na polovine.

Sve povrće se pomeša u dubokoj posudi, posipa se solju, maslinovim uljem i limunovim sokom i izmeša se.

Od druge šargarepe pomoću ljuštilice se prave druge trake koje se uvijaju i od njih se oblikuju cvetovi šafrana.

Po želji u svaki cvet možete staviti po jednu maslinu. Za listiće možete ostaviti nekoliko pera mladog luka.

Na kraju se salata od povrća poslužuje posuta suncokretovim semenkama i dekorisana šafranima od šargarepa i kornetima kukuruznog čipsa.

Prolećna salata šafrani je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: