Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Savršen teleći jezik na maslacu

Savršen teleći jezik na maslacu

Potrebitel#313701Potrebitel#313701
Početnik
10529
Savršen teleći jezik na maslacu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Jedite sa velikim zadovoljstvom ovaj savršeni teleći jezik na maslacu - zaista je ukusan!"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 komad, kuvan
  • maslac
  • beli luk - 4 čena
  • belo vino - oko 1 šolje /može i pivo/
  • biber
  • aleva paprika - prstohvat
  • so
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik se dobro skuva, pa iseče na kriške i malo proprži na maslacu.

Kada porumeni, dodajte izgnječeni beli luk, još malo propržite i prelijte ga belim vinom.

Tako se jezik dinsta uz periodično dodavanje vina.

Tečnosti ne bi trebalo da bude previše, tek toliko da jelo ne izgori.

Kada je jezik u tiganju skoro gotov, posipa se solju, biberom i prstohvatom aleve paprike.

Jedite sa velikim zadovoljstvom ovaj savršeni teleći jezik na maslacu - zaista je ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: