Način pripreme
Kinoa se opere i stavlja se da provri u 2 šolje vode.
Kada provri, smanjuje se vatra i meri se 15 minuta. Tada bi trebalo da se već upila sva voda i da je gotova.
Dok kinoa vri, nasecka se ostalo povrće - paradajz, krastavac i avokado na kockice, pečena paprika i luk sitno, masline na kolutiće, a peršun se usitni. Sve se stavlja u posudu.
Kada se kinoa skine sa ringle, pomeša se sa limunovim sokom, sirćetom, maslinovim uljem, solju i crnim biberom po ukusu. Dodaje se u posudu kod povrća.
U zagrejanom ulju se proprži oceđena leblebija zajedno sa alevom paprikom i belim lukom u prahu.
Proprže se uz mešanje otprilike 5-7 minuta, dok ne postane hrskavo na mestima.
Leblebija se ostavlja sa strane da se malo ohladi. Za to vreme se blendaju sastojci za dresing.
Leblebija se dodaje u salatu od povrća, sve se zaliva dresingom i dobro se izmeša.
Salata sa kinoom, leblebijom i dresingom od avokada je gotova.