Način pripreme
Tikvice se izrendaju na sitno rende zajedno sa korom, posole se i ostavljaju se na nekoliko sati da se ocede od viška vode.
U posudi se umute jaja, dodaje se istopljeni kravlji maslac, izrendani kačkavalj, bademovo brašno sa praškom za pecivo, na kraju dodajemo i tikvice. Sve se izmeša dok se ne dobije homogena smesa i začinjava se sitno naseckanom mirođijom i solju po ukusu.
U veliku pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenj se stavlja smesa i ravnomerno se raspoređuje po celoj tepsiji.
Peče se kora od tikvica u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 25 minuta ili dok se ne zapeče i ne dobije prijatna boja.
Nadev se pravi tako što se u posudi pomeša izmrvljeni kravlji sir, krem sir i kisela pavlaka.
Po potrebi se pasira pasatorom dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se dodaje beli luk, sitno naseckan ili pasiran i sitno naseckana mirođija.
Kada je ispečena i ohlađena, kora se ravnomerno premazuje nadevom i uvija se u slani rolat od tikvica.
Ovaj keto rolat sa korom od tikvica sa krem sirom je više nego ukusan, a kada dodamo da je i dijetalan...:)