Način pripreme
Izrendajte tikvice i iscedite ih u gazi. Dodajte jaja i izmešajte. Nakon toga dodajte i krem sir, začine i ponovo izmešajte. Sipajte smesu u tepsiju u koju ste stavili papir za pečenje.
Ravnomerno rasporedite i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni otprilike 15 minuta. Nakon što dobije laganu boju izvadite i ostavite da se ohladi.
Nadev je veoma jednostavan za pripremu - pomešate sve sastojke (krem sir, majonez, mirođiju, beli luk, so, crni biber) i stavljate u frižider da se stegne na otprilike 10-15 minuta.
Kada se tikvice ohlade, počnite veoma pažljivo da odlepljujete od kore, ali nemojte celu da je odlepite.
Odozgo premažite nadevom i počnite postepeno i pažljivo da uvijate koru sa tikvicama. Postoji mogućnost da nadev izađe izvan slanog rolata.
I to je to! Sada možete da uživate u jednom prijatnom i jednostavnom jelu!
Rolat od tikvica sa krem sirom i jajima je gotov.
Komentari