Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Dijetalna pica bez brašna

Dijetalna pica bez brašna

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k211
Dijetalna pica bez brašna7 / 7
23/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Vaša dijetalna pica bez brašna je spremna da bude pojedena odmah bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 4 supene kašike, pune, niskomasno
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • ovsene pahuljice - 180 g
  • paradajz sos
  • paradajz - 2 komada, mali
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
  • bosiljak - nekoliko listića, svež
  • beli luk - 1 čen
  • nadev
  • mocarela
  • šunka - ili slanina
  • pečurke
  • paprike
* merne jedinice

Način pripreme

Ova dijetalna pica je ukusna i zdrava. Odgovarajuća je kako za doručak, tako i za lagani ručak ili dijetalnu večeru.

Priprema se brzo i ne iziskuje mešenje.

Svi proizvodi se izmešaju kašikom.

Ovsene pahuljice se stave u blender i samelju se u brašno. Nije potrebno da bude fino mleveno.

Pomeša se kiselo mleko sa sodom i sačeka se da se aktivira.

Doda se 1 veliko jaje, maslinovo ulje i so i izmeša se.

U tečne sastojke se dodaje ovseno brašno i izmeša se kašikom.

Dobija se gusta i lepljiva smesa.

Pokrije se tepsija papirom za pečenje i ravnomerno se raspoređuje smesa u tanku koru.

Stavlja se da se peče u zagrejanoj rerni na 200°C 10 minuta, a za to vreme se srema sos paradajz.

Izrandaju se 2 mala paradajza i stave se na ringlu dok tečnost iz paradajza ne ispari i dok se sos ne zgusti.

Dodaje se prstohvat soli i šećera, kao i naseckan čen belog luka i maslinovo ulje.

Nakon 1-2 minute dodaje se i nekoliko naseckanih listova svežeg bosiljka i sos je gotov.

Kora bez brašna se izvadi iz rerne, namaže se sos paradajzom i raspoređuje se nadev koji ste izabrali.

Ukusna pica se vraća u rernu na još 10 minuta kako bi se zapekla, ovog puta na funkciji gril.

Vaša dijetalna pica bez brašna je spremna da se pojede odjednom bez griže savesti :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti