Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Savršene punjene tikvice

Savršene punjene tikvice

LiudmilaLiudmila
Inovator
4671611k155
Savršene punjene tikvice
Fotografije: Liudmila
1 / 3
23/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Poslužujemo posute sa malo peršuna ili mirođije i sa salaticom, a dodatno ko želi može da stavi kiselo mleko, može da bude sos od kiselog mleka sa belim lukom, solju i uljem."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šoljica
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • luk - 1 mala glavica
  • kačakvalja - 200 g
  • peršun
  • mirođija
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice sečemo na dva dela po dužini i kašikom izdubimo seme.

Pripremamo nadev od mlevenog mesa i pirinča, naseckanog luka, crnog bibera i aleve paprike, malo vode i ulja.

Mešamo smesu i njome punimo polovine tikvica.

Stavljamo ih u tepsiju podmazanu uljem i sipamo vodu na dno.

Tepsiju pokrivamo folijom. Pečemo u umerenoj rerni na 200°C pola sata i skidamo foliju.

Zapečemo još malo i stavljamo na tikvice izrendani kačkavalj.

Pečemo ukusne punjene tikvice dok se kačkavalj ne istopi.

Poslužujemo punjene tikvice posute sa malo peršuna ili mirođije i sa salaticom.

Dodatno, ko želi može da stavi kiselo mleko, može da bude sos od kiselog mleka sa belim lukom, solju i uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: