Način pripreme
Suvi sastojci - brašno, kakao i prašak za pecivo se proseju kroz sito i pomešaju se.
Belanca se mute u sneg zajedno sa polovinom šećera dok se ne dobije tvrda smesa sa belancima.
Žumanca se mute sa ostalom polovinom šećera dok ne pobele. U velikoj posudi se pomešaju dve smese sa jajima i pažljivo se dodaju suvi sastojci tako što se meša silikonskom žicom za mućenje.
Na kraju se dodaje i ulje. Testo se deli na tri jednaka dela i peče se u kalupu prečnika 24 cm koji je prethodno obložen papirom za pečenje.
Svaka kora se peče otprilike 10-15 minuta na 180°C. Drvenom čačkalicom se proverava da li je kora gotova. Tako se ispeku sve tri kore.
Ostavljaju se sa strane dok se u potpunosti ne ohlade.
U posudi se mikserom muti tečna pavlaka, u nju se dodaje šećer, vanilin šećer i krem sir.
Nakon toga silikonskom špatulom se dodaje kisela pavlaka i meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Na tanjir az serviranje se stavlja prva kora, na nju krem, nakon toga druga kora, odozgo krem i završava se trećom kakao korom i sasvim malo krema od pavlake koji je ostao.
Dobro bi bilo da se slaganje kora i krema odvija u prstenu za tortu. Čokoladna torta se stavlja na nekoliko sati da se ohladi i stegne.
Pavlaka se stavlja u metalnu posudu na ringlu, u nju se dodaje bela čokolada izlomljena na komade i meša se dok se u potpunosti ne istopi.
Nakon toga se dodaje i krem sir i meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Kada se karamel torta stegnula na nekoliko sati, a glazura ohladila, sipa se na tortu.
U oblik spirale se urkašava topingom od karamela i pomoću drvenog štapića se pravi paučina za ukras.