Način pripreme
Pileće šnicle (prethodno istucane i marinirane u malo soja sosa) se začine solju i biberom, natrljaju se čenom belog luka. U jedan deo im se stavljaju tanko isečeni krastavčići, šargarepe (isečene na trake i blago izdinstane u mikrotalasnoj rerni*) i pečurke i uvijaju se u rolnice. Probodu se čačkalicom.
U dobokom tiganju se zagreva uklje i zaprže se čenovi belog luka, listovi žalfije ili ruzmarin i zrna bibera.
Stavljaju se rolnice i proprže sa svih strana po 2-3 minuta. Naliva se belo vino i poklapa se posuda. Dinstate na slaboj vatri dok ne ostanu na masnoći.
Izvadite rolnice i u masnoći blago zapržite preostale šargarepe, pečurke i kisele krastavčiće od nadeva. Dodajete brašno i razredite šoljom vode. Čekate da se zgusne sos i kad prvi put provri sklanjate s vatre. Začinite mlevenim biberom i solju po ukusu.
Rolnice se serviraju tople, garnirane sa sosom od pečurka, kiselih kratavčića i šargarepa.
Prijatno!
* Kako dinstamo šargarepe u mikrotalasnoj rerni? Stavljamo ih isečene u vatrostalnu posudu sa malo vode, ulja (ili maslaca), prstohvatom šećera, prstohvatom soli, poklapamo poklopcem ili tanjirom i puštamo 2-3 minuta po jedan minut, s mešanjem nakon svakog minuta. A može i bez poklopca - pušta se 2-3 puta, nakon toga se poklapa i ostavlja u rerni nekoliko minuta.