Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Specijalitet sa piletinom i pečurkama

Specijalitet sa piletinom i pečurkama

PetyaPetya
Kuvar
531027814
Specijalitet sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Petya
1 / 3
16/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Specijaliteti čine specijalne trenutke ukusnim i nezaboravnim"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • kiseli krastavčići - 5 komda, isečeni na lente
  • šargarepe - 5 komada
  • marinirane pečurke - 200 g
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • žalfija - 2 lista ili ruzmarin
  • biber - 6 zrna + mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle (prethodno istucane i marinirane u malo soja sosa) se začine solju i biberom, natrljaju se čenom belog luka. U jedan deo im se stavljaju tanko isečeni krastavčići, šargarepe (isečene na trake i blago izdinstane u mikrotalasnoj rerni*) i pečurke i uvijaju se u rolnice. Probodu se čačkalicom.

U dobokom tiganju se zagreva uklje i zaprže se čenovi belog luka, listovi žalfije ili ruzmarin i zrna bibera.

Stavljaju se rolnice i proprže sa svih strana po 2-3 minuta. Naliva se belo vino i poklapa se posuda. Dinstate na slaboj vatri dok ne ostanu na masnoći.

Izvadite rolnice i u masnoći blago zapržite preostale šargarepe, pečurke i kisele krastavčiće od nadeva. Dodajete brašno i razredite šoljom vode. Čekate da se zgusne sos i kad prvi put provri sklanjate s vatre. Začinite mlevenim biberom i solju po ukusu.

Rolnice se serviraju tople, garnirane sa sosom od pečurka, kiselih kratavčića i šargarepa.

Prijatno!

* Kako dinstamo šargarepe u mikrotalasnoj rerni? Stavljamo ih isečene u vatrostalnu posudu sa malo vode, ulja (ili maslaca), prstohvatom šećera, prstohvatom soli, poklapamo poklopcem ili tanjirom i puštamo 2-3 minuta po jedan minut, s mešanjem nakon svakog minuta. A može i bez poklopca - pušta se 2-3 puta, nakon toga se poklapa i ostavlja u rerni nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: