Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja

Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Osećate li aromu vrganja, koja vas poziva da zgrabite viljušku i sednete za sto"

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjetine - 4 komada
  • so
  • biber
  • soja sos
  • kornfleks - prirodni
  • jaja - 2 komada
  • brašno
  • za sos
  • vrganj - 20 - 30 g, suv
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle istanjite čekićem. Začinite ih solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih 1 sat u frižideru.

Umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera.

Šnicle prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u zdrobljeni kornfleks.

Pržite na vrelom ulju do zlatne boje. Pustite ih da se ocede na papiru za pečenje.

Istopite maslac i propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte brašno i sipajte vodu.

Dodajte vrganje prethodno namočene u malo vode. Sos kuvajte desetak minuta, po potrebi dolijte još vode.

Posolite i pobiberite i nakon nekoliko minuta sklonite sa vatre.

Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: