Jesenja krem čorba

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Jesenja krem čorba
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Jesen dolazi sa aromom bundeve i ovom veličanstvenom jesenjom krem čorbom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 350 g
  • krompir - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 struk
  • so
  • biber
  • oraščić
  • za garniranje
  • pavlaka
  • semenke
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte u šerpu oko 1, 5 litar vode. Stavite na ringlu da provri. Oljuštite i isecite na velike parčiće bundevu, krompir, šargarepu i praziluk.

Sipajte ih u kipuću vodu. Dodajte so i kuvajte dok povrće ne omekša. Nakon što povrće omekša pasirajte ga da bude glatko.

Dodajte biber, prstohvat oraščića i još soli (ako je neophodno).

Servirajte čorbu od bundeve vruću, garniranu sa pvalakom i semenkama.

Jesenja krem čorba je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: