Način pripreme
Prosejte brašno. Napravite udubljenje i u njega sipajte kvasac. Dodajte ostale proizvode (bez žumanca). Zamesite meko testo i ostavite ga da naraste dok se ne udvostruči.
Za to vreme meso naseckajte na kockice. Pržite ga na malo ulja dok ne promeni boju. Dodajte malo soli, bibera i sitno seckanog peršuna. Ostavite da se ohladi.
Razvaljajte testo u krug, ne previše tanko. Meso sipajte u sredinu i rasporedite (pogledajte slike). Pospite rendanim kačkavaljem i poređajte komade topljenog sira.
Dobro preklopite krajeve testa i okrenite veknu. Stavite posudu u sredinu, dovoljno da se ocrta. Isecite krajeve i uvijte ih, isečenom stranom nagore – tako da se vidi fil.
Ostavite testo da nadođe još 30 minuta, premažite umućenim žumancetom pomešanim sa malo mleka.
Penjurliju pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.
Penjurlija sa piletinom, topljenim sirom i kačkavaljem je gotova.